Huzursuz Bebek Nasıl Sakinleştirilir?
İşte ağlayan bir bebeği rahatlatmak için deneyebileceğiniz yollar. İhtiyacınız olan şey biraz sabır biraz da deneme.
Bebeğinizi büyük, ince bir battaniyeye sarın, böylece kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olun. Nasıl yapılacağını kundaklama sayfamızda okuyabilirsiniz.
Bebeğinizi kollarınızda tutun ve sindirime yardımcı olması için vücudunu sol tarafına doğru yatırın. Uyduktan sonra sırt üstü yatırın.
Sakinleştirici bir ses açın. Beyaz gürültü ,uğultu sesi, davlumbaz, elektrikli süpürge, fan vs gibi sesler bebeklere anne karnında olduklarını hatırlatır ve onlar için sakinleştirici olabilir.
Bebeğinizi bir sling veya ana kucağında taşıyın. Sakinleştirici hareketler bebeklere anne karnında hissettikleri hareketleri hatırlatır.
Bebeğinizi aşırı beslemekten kaçının çünkü bu onları rahatsız edebilir. Bir beslemenin başlangıcından diğerine kadar en az 2 ila 2½ saat beklemeye çalışın.
Bebeğinizi besleme zamanı henüz gelmediyse,emzik verin veya bebeğinizin parmağını bulmasına yardımcı olun. Pek çok bebek emerek sakinleşir.
Rahatsızlığın nedeni beslenmesine bağlı bir hassasiyet olabilir. Bu durumda diyette bir değişiklik yardımcı olabilir.
Emzirilen bebekler için: Anneler kendi diyetlerini değiştirmeyi deneyebilir. Süt ürünlerini veya kafeini azaltınca bebeğinizin rahatlayıp rahatlamadığına bakabilirsiniz. Diyet değişikliklerini yaptıktan sonra bir fark yoksa, normal diyetinize devam edin. Soğan veya lahana gibi baharatlı veya gazlı yiyeceklerden kaçınmak bazı anneler için işe yarayabilir, ancak bunlar bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.
Biberonla beslenen bebekler için: Formulayı değiştirmek bazı bebekler için yararlı olabilir.
Bebeğinizin uyanıkken, uyurken, yemek yerken ve ağlarken bir günlük tutun. Bebeğinizin yemek yemesinin ne kadar sürdüğünü veya bebeğinizin en çok yemek yedikten sonra ağladığını yazın. Ağlamalarının uyumak veya yemek yemekle ilgili olup olmadığını görmek için bu günlüğü doktorunuzla tartışın.
Her gündüz şekerlemesini günde 3 saatten fazla olmayacak şekilde sınırlayın. Televizyon gibi parlak ışıklardan ve seslerden kaçının, gece boyunca emzirirken veya altını değiştirirken bebeğinizi sakin ve sessiz tutun.
Bebeğim Neden Ağlıyor Olabilir?
Bebeğinizin ağlamasına neden olabilecek bazı nedenler ve ona nasıl yardımcı olabileceğinize dair ipuçları. Eğer bebeğiniz…
Aç olabilir. Beslenme zamanlarını takip edin ve dudak şapırdatma veya yumrukları ağzına götürme gibi erken açlık belirtileri arayın.
Sıcak veya soğuk. Bebeğinizi rahat etmesi için giydiğiniz kıyafetlerin aynı katmanlarını giydirin.
İdrar veya gayta . Bebekler ilk aylarda bezlerini çok fazla kirletir ve bundan rahatsız olabilirler.
Çok fazla kusma. Bazı bebeklerde reflü semptomları vardır ve kolik ile karıştırılabilir. Bebeğiniz beslendikten sonra huysuzsa, aşırı kusuyorsa ve kilo veriyorsa veya almıyorsa çocuğunuzun doktoruna başvurun.
Hasta olabilir. Bebeğinizin ateşini kontrol edin. Bebeğiniz 3 aydan küçükse ve ateşi varsa hemen çocuğunuzun doktorunu arayın.
Aşırı uyarılmış olabilir. Yukarıda belirtilen yollardan birini deneyebilirsiniz.
Sıkılmış olabilir. Bebeğinize sessizce şarkı söyleyin veya bir şarkı mırıldanın. Yürüyüşe çıkmak.
Kendinize Biraz Zaman Ayırın
Ağlayan bebeğinizi sakinleştirmeye çalıştığınız halde hiçbir şey işe yaramıyorsa, kendinize biraz zaman ayırmanız gerekebilir. Özellikle fiziksel olarak yorgun ve zihinsel olarak bitkinseniz, ağlamanın üstesinden gelmek zor olabilir.
Derin bir nefes alın ve 10'a kadar sayın.
Bebeğinizi battaniye ve doldurulmuş hayvanlar olmadan beşik veya oyun parkı gibi güvenli bir yere yerleştirin; gerekirse kısa bir süre ağlamasına izin verin.
Bebeğiniz güvenli bir yerdeyken, sizi sakinleştirmeye yardımcı olabilecek bazı eylemleri düşünün ( sevdiğiniz bir şarkıyı dinlemek, balkona çıkmak, meditasyon vs.
Duygusal destek için yakın bir arkadaşınızı veya akrabanızı arayın.
Bulaşıkları temizlemek veya evi süpürmek gibi basit ev işleri yapın. Kafanız dağılsın.
10-15 dakika sonra sakinleşmediyseniz bebeğinizi kontrol edin ancak sakinleştiğinizi hissedene kadar bebeğinizi kucağınıza almayın.
Sakinleştiğinizde geri dönün ve bebeğinizi alın. Bebeğiniz hala ağlıyorsa, yatıştırıcı önlemleri tekrar deneyin.
Doktorunuzu arayın. Bebeğinizin ağlamasının tıbbi bir nedeni olabilir.
Sabırlı olmaya çalışın. Bebeğinizi güvende tutmak yapabileceğiniz en önemli şeydir. Üzgün, hüsrana uğramış ve hatta kızgın hissetmek normaldir, ancak davranışlarınızı kontrol altında tutmanız önemlidir.
Unutmayın, herhangi bir çocuğu sarsmak asla güvenli değildir ve bu hiçbir zaman sorunu çözmez!