Denize Girme
Hangi güneş korumasını kullanmalıyım?
Hava güneşli olmasa bile bebeğinizin hassas cildi yanabilir, bu nedenle onları korumak çok önemlidir. Bebeğiniz altı aydan küçükse onu tamamen güneşten uzakta ve gölgede tutmak gerekir.
6 aydan büyüklerde, günün en sıcak kısmı olan 11:00-15:00 saatleri arasında güneşten uzak tutun.
Bebeğiniz güneşlendiğinde bacaklarını ve kollarını kapatan serin pamuklu giysiler giydirin. Bebeğinize yüzünü ve boynunu gölgeleyen geniş kenarlı bir şapka takılması, gözlerini güneşten ve kumdan korumak için güneş gözlüğü kullanılması fayda sağlar.
Güneşe çıkmadan önce bebeğinizin elleri ve ayakları dahil cildinin her bölgesine kalın bir şekilde güneş koruyucu uygulanması önerilir. Sabah bebeğinizi giydirmeden önce kremi uygulayın. Bebekler ve çocuklar için özel olarak formüle edilmiş, güneş koruma faktörü (SPF) en az 30 olan bir güneş koruyucu kullanılması gerekir. Güneş kremi su geçirmez olsa bile en azından birkaç saatte bir ve bebeğiniz suyla oynadıktan sonra tekrar uygulanması gerekir
Hangi ekipmana ihtiyacım olacak?
Havlu. Çok çabuk nemlenip kumlandıkları için iyi bir malzeme alın.
UV güneş çadırı veya şemsiyesi. Güneş göz kamaştırıcı derecede sıcak olsun ya da olmasın, plajda gölgeye ihtiyacınız var. Ayrıca bebek bezi değişiklikleri için de biraz mahremiyet sağlayacaktır.
Rüzgâr kıran. Rüzgar kırıcı, sizin ve ailenizin mahremiyetini sağlamanın yanı sıra sizi rüzgardan korumak açısından da çok faydalıdır. Maceracı bir emekleme veya yürüyen yürümeye başlayan çocuğunuz varsa, bunlar aynı zamanda küçük çocuğunuzun çok uzağa gitmesini engellemeye de yardımcı olur.
Piknik battaniyeleri. Sadece oturmak için kullanışlı olmakla kalmaz, aynı zamanda bebekleri ve küçük çocukları kumdan korumaya da yardımcı olabilirler. Pek çok bebek kendilerine kum yapışmasından hoşlanmaz ve bu her olduğunda üzülür. Bebeğiniz kumdan özellikle rahatsız oluyorsa, büyüyene kadar çakıllı bir plaja gitmeyi düşünün.
Su ve yiyecekle dolu soğuk çanta. Bebekler ve küçük çocuklar temiz havada acıkırlar. Bebeğinizin veya küçük çocuğunuzun acıkmasını veya susuz kalmasını önlemek için çok sayıda atıştırmalık ve içecek hazırlayın.
SPF'si ( KORUYUCULUK DÜZEYİ 30 FAKTÖR) 30 veya daha yüksek olan güneş koruyucu, bebek bezleri ve bebek bezi değiştirme ekipmanları, formül besleme şişeleri ve ekipmanları,İlk yardım kiti, kolluk, can simidi veya yüzen elbise, kova, kürek ve plaj topu.
Bebeğim ne giymeli?
Bebeklerin her zaman güneşten korunmaya ihtiyaçları vardır. Altı ay veya daha küçük bebekler, bebek arabasında, şemsiye altında veya UV çadırında doğrudan güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Gölgede havanın birkaç derece daha serin olabileceğini unutmayın. Hava çok sıcak değilse bebeğinizin üşümemesine dikkat edin. Rahat olmaları için ekstra bir katmana ihtiyaç duyabilirler.
Yeni yürümeye başlayan bebeğiniz bağımsız olarak hareket etmeye başladıktan sonra onu gölgede tutmak o kadar kolay değildir. Güneş kremi sürdüklerinden emin olmanın yanı sıra, güneşe karşı ekstra bir koruma katmanı sağlamak için hafif kumaştan yapılmış uzun kollu bir üst giydirin. Ayrıca güneş şapkasına da ihtiyaçları olacak.
Plaj ayakkabıları yürümeye başlayan çocuğunuz için faydalıdır. Suya girdiklerinde ayaklarını kumun sıcaklığından ve her türlü keskin kaya veya taştan koruyacaklardır. Yeni yürümeye başlayan çocukların çoğu kumun üzerlerine yapışmasından hoşlanmaz ve plaj ayakkabıları bu durumda mükemmel koruma sağlar. Küçük çocukların suda bile güneş yanığına maruz kalabileceklerini unutmayın. Bu nedenle, yürümeye başlayan çocuğunuzu denize götürürseniz tişörtünü üzerinde bulundurun.
Özetle aşağıdaki kıyafetlere ihtiyacınız olacak:
Mümkünse yüzme bezleri veya mayolarda birkaç değişiklik. Bebekler ve küçük çocuklar suya girmeyi, sudan çıkmayı, tekrar suya girmeyi ve tekrar dışarı çıkmayı severler. Ancak bebek bezi veya kıyafet değişiminden sonra ıslak yüzme kıyafetlerini giymekten hoşlanmazlar!
Güneş şapkası. Geniş kenarlı olduğundan veya arka kısmında boynu kapatacak kapaklı lejyoner tarzı bir şapka olduğundan emin olun.
Birkaç uzun kollu tişört, tayt veya pantolon, çorap ve ayakkabı. Bebekler ve küçük çocuklar denize girdikten sonra, özellikle de hava serin olduğunda hızla ısı kaybedebilirler ve sonrasında sıcak tutacak şekilde giydirilmeleri gerekir.
Bebeğimi plajda nasıl güvende tutabilirim?
Bazı güvenlik noktalarını aklınızda bulundurmanız sizin ve bebeğinizin plajda eğlenceli ve dinlendirici vakit geçirmesini sağlayacaktır.
Vardığınızda, günlük kampınızı kurmak için su kenarına çok yakın olmayan temiz bir yer seçin. Sular yükseldiğinde birkaç saat içinde hareket etmek zorunda kalmak istemezsiniz. Bebeğinizin uzanması veya oturması için bol miktarda havlu ve battaniye bulundurun.
Bebeğiniz hareket halindeyse, rüzgar kesiciler koymak isteyebilirsiniz, böylece herhangi bir yöne doğru sürünemezler.
Bebeğiniz keşfetmek istiyorsa siz veya başka bir yetişkin her zaman onunla kalmalısınız. Kalabalık bir kumsalda bir bebeği hızla gözden kaybedebilirsiniz ve suya doğru yönelmeleri kaçınılmazdır. Siz veya başka bir yetişkin olmadan onların suya yaklaşmasına izin vermeyin.
Bebeğinizin ağzına çakıl taşları, deniz kabukları veya kum koymasını engellemeye çalışın. Ama eğer yaparlarsa panik yapmayın! Mümkün olduğu kadar dışarı çıkmaya çalışın ve onlara bir bardak su verin. Günün ilerleyen saatlerinde mide rahatsızlığı yaşamaları küçük bir şanstır. Endişeleniyorsanız doktorunuza görünün.
Bebeğimi denizde yüzmeye götürebilir miyim?
Yumuşak şekilde çarpan dalgalar bebeğiniz için gerçekten heyecan verici olabilir ve sizinle denizde oynamayı sevebilir. Deniz suyuna girmesi için bir yaş sınırı Amerika pediatri akademisi tarafından konulmamıştır. Ancak yenidoğanların sıcak hava, soğuk su gibi etmenlere çok duyarlı olması ve bebeklerin 6 aya kadar normal sıcaklıklarda bile vücut sıcaklıklarını düzenlemekte sıkıntı yaşamaları nedeniyle su sıcaklığına çok dikkat edilmesi önerilir. Deniz suyu sıcaklığı 3 ayın altındaki bebekler için 32 derece üstünde olması, daha büyük bebekler için de en az 30 santigrat derece olması gerekir.
Temiz havuzlara girilebilir ancak 1 yaş altında havuza girilmesinden kaçınılmasında fayda var .Yoksa ishal , kulak enfeksiyonu, döküntü gibi enfeksiyon hastalıklarının riski alınmış olur.
Bebeğinizi güvenle oturabileceğiniz ve kucağınıza alabileceğiniz sığ sularda kalınması güvenlik için önerilir. Bazı plajlarda su aniden çok derinleşebileceğinden dikkat edilmelidir.
Bebeğiniz yüzme havuzunda su altında yüzmeyi seviyorsa deniz konusunda aynı şeyleri hissetmeyebilir. Büyük bir ağız dolusu tuzlu suyun tadı hoş değildir. Ve gözlerindeki deniz suyu acı verebilir, bu da onu temizlemek için kampınıza geri dönmenize neden olabilir.
Bebeğiniz yeterince büyükse, ona kolluklar, can simidi veya yüzen elbise takılabilir. Ama yine de onlara sımsıkı sarılınması ve kol mesafesinde kalmaları önemlidir.
Yüzme eğitimi boğulma riski nedeniyle 1 yaşından önce verilmemelidir.
Bebeğiniz çok çabuk soğuyabileceği için suda çok uzun süre kalmamaya çalışın. Titremeye başlarlarsa dışarı çıkıp onları bir havluya sarmanın zamanı gelmiştir.
Bebeğiniz denizden korkuyorsa, ona bunun ne kadar eğlenceli olduğunu göstermek için kürek çekebilir ve biraz su sıçratabilirsiniz. Eğer gerçekten istekli değillerse su kenarında durup dalgaları izleyin. Ya da kumda oynamayı ve kumdan kaleler yapmayı sevebilirler. Çocuğunuzun denizi sevmeyi öğrenmesi için henüz çok zaman var.
Bebeğimi sahilde nasıl besleyebilirim?
Emziriyorsanız bunu sahilde yapmak kolaydır. Rüzgarın ve kumun bebeğinizin beslenmesini etkilemeyeceği korunaklı bir yer bulun. Mamayla besleniyorsanız, hazır mama sütü kartonları gerçekten kullanışlıdır ve doğrudan kartondan sunulabilir. Bebeğiniz ılık sütü tercih ediyorsa neden ihtiyaç duyduğunuzda emzirmeyesiniz? Yaklaşık dört saat boyunca sıcak kalmasını sağlayacak bir termos içerisine biraz taze kaynamış su alın. Daha sonra suyu ve mama tozunu sterilize edilmiş bir şişeye ekleyerek kolayca bir besleme yapabilirsiniz. . Bebeğiniz katı yiyeceklerle besleniyorsa, plajda yemek yemenin en büyük zorluklarından biri kumu uzak tutmaktır. Bebeğinizi korunaklı bir yere büyük bir havlu veya battaniyenin üzerine oturtun ve onlara birer birer eşya verin. Onlara bir beslenme çantası verin, kumun içinde ters dönmesi kaçınılmazdır.